Rektor Harry ønsker velkommen til skolestart

 
Harry jobber.jpg
 

De fleste av skolens ansatte har fortsatt ferie, men rektor Harry Gilberg har allerede jobbet mange timer etter sommerferien. Nå gleder han seg til skolestart.

Harry er opprinnelig fra vakre Ytterøya, men flyttet til fastlandet for noen år siden. På Ytterøya livnærte han seg som bonde. Han trivdes som bonde, og likte spesielt det å jobbe med dyr. Likevel innrømmer han at det er enda mer givende å jobbe med mennesker.

Velkommen inn til rektors kontor
En assosierer gjerne en tur til rektors kontor med noe negativt. Det er jo dit en ofte må hvis en skal svare for seg etter og ha gjort noe dumt. Hos Vårtuns rektor er det ikke slik at en bare er velkommen for en alvorsprat. Harry er en trivelig, tålmodig, stødig og omsorgsfull rektor, noe både hans ansatte og elever ved skolen nok er samstemte i. Han ønsker et åpent og godt forhold til alle elevene. Elevene er velkomne inn på kontoret. I følge Harry var et av høydepunktene i fjor når elevene i elevbedriften Guttas kro tok turen innom kontoret. – De ønsket å søke om lån til sin nyoppstartede elevbedrift. Det var engasjerte gutter som kom innom, og det er nettopp det vi som skole ønsker, forteller Harry.

Språkvansker
Selv om vår rektor både har bakgrunn som gårdbruker og lærer, har han også rukket å reise litt rundt i den store verden. For vår sportsinteresserte rektor handlet ikke året 1994 bare om OL på Lillehammer og VM i fotball. Dette var nemlig året Harry var på eventyr i India. Dette er nok nytt for mange, men han holdt flere timeslange søndagsprekener på engelsk. I følge vår ydmyke rektor er ikke engelsk han sterkeste side. Harry minnes spesielt en episode hvor han snakket med en bussjåfør i Bombay. – Jeg tabbet meg ut. Jeg sa: ”We lost our language in London”, mens det jeg egentlig ønsket å si var at vi hadde mistet vår bagasje i London, ler han.

Et trygt sted å være
Harry har allerede jobbet ved Vårtun i en årrekke, men han gleder seg likevel til skolestart. – Det er flott å få være rektor på Vårtun, og jeg synes det er ekstra spesielt å lede en kristen friskole, sier Harry. Han forteller at han har et ønske om at Guds kjærlighet, glede og fred skal være sterkt til stede i blant alle på oppvekstsenteret. – Det er fantastisk at Gud har en plan for skolen, og at både elever og ansatte får lov til å være med på den reisen, sier han ivrig. Som rektor ønsker Harry å legge til rette for at skolen skal være et trygt og godt sted for både elever, lærere, assistenter og andre ansatte. Han nevner også at trivsel er viktig, da det er et godt fundament for læring og utvikling.

Elevene kommer snart
Torsdag 15. august klokken 08:30 er det skolestart for Vårtuns elever. Dette skoleåret blir vi cirka 100 elever ved skolen. Det er en god del nye elever. Ikke bare får vi en flott gjeng som skal begynne i første klasse, men vi har også flere andre nye elever rundt om i de forskjellige klassene. Rektor Harry ønsker alle nye- og gamle elever hjertelig velkomne til skolestart. – Jeg vil at alle våre elever skal bli sett av de voksne, at de skal få seg venner og at de vil trives på skolen. Velkommen til skolestart, hilser rektoren.

Tommy Alvestad Vang