Sommerprat med vaktmesteren

 
IMG_0076.jpg
 

Alle skoler og barnehager trenger en vaktmester. En som kan fikse smått og stort. På Vårtun Kristne Oppvekstsenter holder Atle Sjaastad orden.

Enten det er en rute som knuses eller en brødrister som har sluttet å virke, så har elevene løsningen : «Vi kan jo bare ringe Atle – han kan reparere det!» Vaktmesteren på Vårtun har rykte på seg for å kunne fikse det meste. – Jeg kan nok ikke reparere alt, men jeg kan litt om mye. Og det har jeg kommet langt med, smiler han. 

Praktisk og pedagogisk
Med bakgrunn som lærer og gårdbruker, har Atle alltid vært praktisk anlagt og trives godt i et skolemiljø. – Jeg jobbet som lærer i 7 år, før jeg ble gårdbruker på heltid, forteller han. Etter 30 år som gårdbruker, og som daglig leder i avløserlaget ønsket Atle nye utfordringer og ble til slutt vaktmester på Vårtun. – Det er en allsidig jobb som jeg trives godt med, og når man jobber med barn rundt seg kommer jo også erfaringen fra læreryrket godt med, forteller han. 

Mange prosjekter
Mens elevene nyter sommerferien, holder vaktmester Atle seg opptatt med små og store prosjekter. – Det blir lagt nytt gress i barnehagen, lagt asfalt utenfor den nye hallen og bygd nytt tak over inngangspartiet til de ansatte i barnehagen. Ellers er det noen småreparasjoner her og der, forteller vaktmesteren, og avslører at han selv har forårsaket noen «småskader». – For et par vintre siden skulle jeg brøyte gårdsplassen, og greide å skyve et bord inn i et vindu med brøyteskjæret. Vinduet knuste naturlig nok, men heldigvis skulle den veggen vinduet var på rives noen måneder senere, så jeg sa bare at jeg hadde begynt rivingen tidlig, humrer han. 

Små, men store øyeblikk
Atle beskrives av sine kollegaer som en real humørspreder, og vaktmesteren medgir at han ikke er så veldig utrustet med dårlig humør. – Jeg er dessuten for gammel til å være sur, ler han. For Atle er det de små øyeblikkene på Vårtun som betyr mest, som den gangen han reparerte vasken på barnehagen. – Jeg lå på ryggen under vasken da et lite barn la seg ved siden av meg å sa «Æ digge dæ, Atle.» Det var ei fin opplevelse, som jeg kommer til å huske lenge, smiler vaktmesteren.

Snopp Designbyrå